A világon először a Chysler által bemtutatott egyterű felépítés közel 30 évvel ezelőtt alaposan felbolygatta az autósvilágot. A Voyager egy igazi amerikai ikon, a típusból megjelenése óta több mint 13 millió darabot értékesítettek a világ 120 országában. Ez az ikon most olasz stílussal gazdagodik, így született meg a világ egyik legkülönlegesebb és legexkluzívabb utazóautója, amelyben egyesül a Chrysler ezen a téren szerzett tapasztalata a Lancia kényelmével, vezetési élményével, kidolgozottságával és valódi olasz stílusával. Az eredmény a legjobb Voyager, ami ezidáig létezett, és ott folytatja, ahol a Lancia Phedra abbahagyta.

Az új modell vadonatúj hűtőmaszkot kapott, melyen a Lancia embléma díszeleg. A Voyager 5,21 méter hosszú, 1,99 méter széles és 1,75 méter magas, tengelytávja körülbelül 3,1 méter. A tágas külsőhöz finoman kidolgozott belső tér társul, amely mindig is jellemzője volt a Lancianak. Az ülések variálhatósága, ill. padlóba illeszthetősége nagyfokú szabadságot enged használójának a belső tér különböző módú felhasználására, mindezek mellett pedig az oldalsó tolóajtók tovább növelik a jármű sokoldalúságát. A hátsó csomagtérajtó elektromosan nyitható.

Kétféle motorválasztékkal kapható Magyarországon, a  2.8 DS 177 lóerős dízel 2776 cm3-es, a 3.6 V benzines 283 lóerős, mindegyikhez automata váltó jár. A dízelmotoros változat "S" és Platinum felszereltséggel kapható, a benzies Platinum felszereltséggel kerül forgalomba.