Kinetikus design: merész és modern. A nagy sikert aratott új Ford Mondeo és S-MAX tervezői megszállottan dolgoztak, hogy a rendkívüli vezethetőségéről ismert Focus a kinetikus design filozófiája jegyében legalább olyan sikeres legyen, mint a többi modell esetében volt. Az eredmény: egy erőteljes, dinamikus, de mégis könnyen kezelhető autó. A mozgásban lévő energia. A kinetikus design. Az új Ford Focus.

Belső design

A Focust belülről a funkcionalitás és a luxus egyszerre jellemzi. A középső konzolt is a kinetikus design gondolata ihlette. A vörös fényben izzó műszerfal pedig kitűnő olvashatóságot biztosít. Gondosan megtervezett belső, részleteiben is figyelemre méltó kivitelezéssel – ez az új Focus.

Gazdag felszereltség

A Ford Focus tervezői természetesen opcionális újdonságokkal és extrákkal is előrukkoltak. Az EasyFuel – azaz tanksapka nélküli – üzemanyag-betöltő rendszernek köszönhetően könnyebbé válik a tankolás. A Focus gumiabroncsainak állapotát egy külön erre a célra kialakított nyomásfigyelő rendszer kíséri figyelemmel. A 220 V-os csatlakozónak köszönhetően ezentúl az elektromos eszközök használata sem jelent majd nehézséget az autóban. Az utasok hangulatáról egy Sony szórakoztató rendszer gondoskodik egy DAB rádióval* – de persze mp3 lejátszót is csatlakoztathatunk hozzá. A választható LED hátsó lámpa xenon fényszórókkal vagy adaptív kanyarodó rendszerrel pedig igazán különleges vizuális élményt ígér. És végül, de nem utolsó sorban: a Focus-ban már szériatartozék az ESP (elektronikus menetstabilizátor).