A Scudoban  kényelmesen elfér akár 9 fő is,a csomagterének térfogata eléri az 1240 litert. A felhajtható, összecsukható és kivehető üléseknek köszönhetően a belső tér úgy alakítható, hogy a lehető legkényelmesebb és tágasabb teret nyújtsa az utazáshoz. Szállítható személyek száma Combinato esetében: 6 fő, Family: 5 fő, Executive 8 fő.

Az új Scudo esetében a technológia megkönnyíti a vezetést: minden változatnál az alapfelszereltség része a sebességfüggő szervokormány,  illetve a fényszórók szintszabályozó rendszere, amellyel a fényszórók fénye a terhelés függvényében hatékonyan irányíthatók az úttestre.

A tengelytáv 3000 mm (Scudo 2.0 Multijet Combinato), vagy a többi változat esetében 3122 mm. 2.0 Multijet dízelmotorral kaphatóak, amely 320 vagy 340 Nm-es nyomaték leadására képesek (128 LE vagy 163 LE-s Executive változat). Terhelhetősége 1000 kg.

Combinato változat.

Ez a sokoldalú jármű hosszú vagy rövid tengelytávval, 8 vagy 9 üléses változatban rendelhető. A hátsó rakodótér rugalmasságának és változtathatóságának köszönhetően ideális munkások és szerszámok szállítására.

Family változat.

A 8/9 üléses változat ideális megoldás nagycsaládosok számára A hosszú tengelytávú változat 5,8 m² üvegfelülettel rendelkezik, ami mind a vezető, mind az utasok számára kiváló látási viszonyokat biztosít. A jobb kilátás és a teljes kényelem érdekében a második és a harmadik sorban magasabban vannak az ülések. Az utasok komfortérzetét és utazási kényelmét az automata légkondícionáló és kiegészítő hátsó légkondícionáló növeli.

Executive változat.

A stílust és eleganciát a kényelemmel ötvöző jármű a legjobb választást jelenti vállalatok, utazási irodák és légitársaságok számára. Csúcsminőségű anyagok és gondos kidolgozás jellemzi, padlója szőnyeggel borított. 8 és 9 üléses változatban rendelhető, a bőrbevonatú kormánytól kezdve a sebességváltó gombon át egészen a karosszériával megegyező színűre fújt lökhárítóig és az automatikus klímavezérlő rendszerig minden részlete gondos tervezésről és igényes kidolgozásról árulkodik.
A kiegészítő hátsó klímavezérlés a második és a harmadik üléssor felett külön mennyezetvilágítást és ventilátorokat tartalmaz, hogy az utazás minden utas számára kellemes legyen. A második és harmadik sorban magasabban vannak az ülések, így az utasok a kiváló kilátást is élvezhetik.