A Ducato minden változata tágas, világos vezetőfülkével, hatékony klímavezérléssel és hangszigeteléssel rendelkezik. Az eleganciával párosuló igényesen kivitelezett belső tér maximális kényelmet biztosít az utasoknak.
A járműosztályban vezető helyet elfoglaló szerkezeti biztonság, a városi forgalomban és a városokat összekötő utakon való gyors közlekedés képessége, az optimális úttartás, a felfüggesztés, a gazdaságos üzemanyag-fogyasztás, a motorok környezetbarát jellemzői csak néhány példa a Ducato átgondolt tervezésére.20 ezer óra tervezés, 120 törésteszt, az alkatrészeken és szerkezeti egységeken végzett több száz teszt, mind a biztonság érdekében: a Ducato minden változatán az alapfelszereltséghez tartozik a 4 tárcsafék, az ABS (blokkolásgátló) EBD-vel (elektronikus fékerő-elosztó) és mechanikus fékasszisztenssel (MBA), valamint a vezetőoldali légzsák. Külön rendelhető kipörgésgátló (ASR), elektronikus menetstabilizáló (ESP) terhelésfüggő szabályozással (LAC), hill holder (lejtőmegtartó rendszer) és hidraulikus fékrásegítő (HBA) is.

A Fiat Ducato Panorama alapváltozata 9 üléses (igény esetén 8). A tágas, kellemes vezetőfülkét különösen elegáns, gazdagon felszerelt belső tér jellemzi. A padló szőnyeg, a mennyezet szövetborítással rendelkezik. Az utastér oldalfalait nagy tároló zsebekkel rendelkező műanyag burkolóelemek borítják, az ablakkeretekbe pedig pohártartó és hamutárca van építve. A puha felületű szövetből készült huzattal bevont ülések mind hátradönthető háttámlával, kárpitozott fejtámlával és biztonsági övvel vannak ellátva. A középső üléssor lehajtható és ötletes, tároló rekeszekkel rendelkező asztalokká alakítható.
Az alapfelszereléshez tartozik még a könyöklővel és deréktámasszal ellátott magasságban állítható vezetőülés, az ajtókon található zsebek, a praktikus tároló rekeszek, a kartámasszal ellátott, állítható utasülések, a fűthető hátsó szélvédő, a vezető- és utasoldali légzsákok, a beépített és a sötétített ablakok. A Ducato Panorama belsejében a két hűtőegység és a kiegészítő fűtés (opció) gondoskodik az utazók komfortjáról, az utastérbe a mennyezet és a padló alatt elhelyezett csatornákon keresztül áramlik be a levegő.

Ducato Combinato tágas és a praktikus haszongépjármű  5-9 fő befogadására képes, és személy- és áruszállításra egyaránt megoldást kínál. A középső és a hátsó üléssor felhajtható, összecsukható és kivehető. A hatalmas csomagtér mennyezetvilágítással rendelkezik, de igény esetén kivehető világítással is felszerelhető.

Ducato Minibusz  kínálja a legszélesebb körű lehetőségeket a személyszállítás terén. A kényelem jegyében történő utasszállításról elegáns, gondosan kivitelezett belső tér gondoskodik. Fiat Ducato Minibusz a sofőr mellett 16 utas befogadására képes. Valamennyi ülés beépített fejtámlával és ízléses, puha felületű szövetborítással rendelkezik.
A mennyezetbe elektromos ventilátor/szellőző, valamint egy elhúzható tetőablak van építve, amely szükség esetén vészkijáratként is funkcionál.