A szimplakabinos Ducato négy tengelytávval rendelhető:

(3000 mm, 3450 mm, 3800 mm,  4035 mm), a hosszú tengelytávú verzió (4035 mm XL) pedig plusz túlnyúlással. Felépítése révén minden átalakítási elképzelés praktikusan megvalósítható. A felépítmények számos rögzítőpont segítségével rögzíthetők. A lehetőségeket tovább növeli az elsőkerék-meghajtás és a kis helyet elfoglaló hátsó fel-függesztés. Új motorjaival a Ducato könnyedén biztosítja a kívánt teljesítményt, miközben az élvezetes, bizton-ságos és kényelmes vezetés élményét nyújtja.

dupla kabinos változatok tágas és biztonságos megoldást jelentenek: két tengelytávval (3450 - 4035 mm) és három külső hosszúsággal rendelhetők. Az első ülések állhatnak két különálló ülésből, vagy vezetőülésből plusz kétszemélyes utasülésből. Szükség esetén a kétszemélyes utasülés háttámlája lehajtható és többfunkciós asztallá alakítható.

A padlólemezes kivitel

A plató földtől mért távolsága alapvető adat, amikor egy jármű átalakítása a cél. Az Új Ducato padlólemezes al-váz kivitelének földtől mért berakodási magassága mindössze 530 mm. Ez azt jelenti, hogy a berakodás, illetve a beszállás a Ducatoba a felépítménytől függetlenül sokkal egyszerűbb. Ugyanilyen fontos a jármű össztömege is: a Ducato felépítménnyel együtt akár a 3 és 4 tonna közötti össztömeget is elérheti.

Négy elérhető tengelytávval (3000 - 4035 mm), öt külső hosszúsággal és egy erős motorral nincsenek határok a felépítménytípusok kialakításában.

Az Új Ducato járóképes alváz alumíniumdoboz felépítménnyel ideális megoldás nagyméretű rakomány szállításá-hoz. Például ez a kivitel speciális, bútorszállításra alkalmas felépítménnyel, és ennek megfelelően nagy befogadó-képességgel rendelkezik: alumíniumpanelekből áll, amelyeket az alvázhoz hegesztett alumíniumszerkezet tart.

A Ducato extra hosszú platóval is felszerelhető, nagyméretű rakomány szállításának biztosítására. A 400 mm ma-gas alumínium oldalfalak három oldalon lehajthatóak a be- és kirakodás megkönnyítése érdekében.

Mindenfajta rakomány szállítása könnyebb és kényelmesebb a Ducato három oldalra dönthető billenőszekrényes kivitelével. 2400 kg-os maximális első tengelyterhelésével, három oldalra dönthető billenőszekrényével és emelő-darujával az Új Ducato Maxi verziója gond nélkül szállít és kezel nehéz rakományokat is.

Az új Ducato technológiai innovációja a 130 és 150 Multijet motorokhoz rendelhető Start&Stop rendszer. Üres-be kapcsolt sebességváltó esetén a rendszer átmenetileg leállítja a motort, amíg a jármű a lámpánál vagy egyéb okból várakozik, majd egyszerűen újraindítja, amint a vezető a kuplungra lép. Mindez akár 15%-os üzemanyag- megtakarítást és alacsonyabb károsanyag-kibocsátást is eredményezhet. A Start&Stop rendszerrel szerelt moto-rokat felváltásjelző alkalmazással is ellátták, amely jelzi a váltásra legalkalmasabb pillanatot, a motor erejének ha-tékonyabb kihasználása és a még kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás elérése érdekében.

Akár a 6-sebességes manuális, akár az automata váltó esetén is igaz, hogy a motor fordulatszáma autópályán is az optimális tartományban tartható. A kínálat legerősebb motorjához, a 180 Multijet Power kivitelhez rendelhető a Comfort-Matic robotizált automata sebességváltó, mely sikeresen ötvözi a manuális sebességváltók által nyújtott kitűnő motorteljesítményt és alacsony üzemanyag-fogyasztást egy automata sebességváltó egyszerűségével és ké-nyelmével. Az Up gomb megnyomásával optimalizálhatjuk a sebességváltást teli rakomány vagy emelkedőn való közlekedés esetén, hiszen a berendezés automatikusan a körülményeknek leginkább megfelelő motorfordulatszá-mot választja.

A Blue&Me kihangosító rendszer                                                                                    

A Blue&Me™ egy olyan innovatív rendszer, mely még tovább fokozza a Ducato által nyújtott vezetési élményt. A Bluetooth® technológia segítségével kezeink használata nélkül telefonálhatunk. A rendszer a legtöbb megvásárol-ható mobilkészülékkel kompatibilis. A bekapcsolt rádió vagy zenelejátszó hangja elnémul, amikor hívást fogadunk és a beszélgetést a hangszórókon keresztül folytathatjuk le. Tárcsázhatunk hangvezérléssel, vagy aktiválhatjuk a telefonunkon tárolt és korábban a Blue&Me™-re letöltött telefonszámokat a hívni kívánt személy nevének hangos kimondásával. Miután csatlakoztattuk médialejátszónkat, pendrive-unkat, vagy iPod-unkat, a Blue&Me™ segítségével digitális formában tárolt zeneszámainkat is meghallgathatjuk, megjelölve azokat a kijelzőn (MP3, WMA, Wav és AAC file-ok).

A Traction+  rendszer a biztonságért

A legfontosabb fejlesztés a biztonságos úttartás és haladás terén a Traction+ : ez az opcionálisan rendelhető, kimagaslóan fejlett vonóerő-ellenőrző rendszer maximális hatékonysággal lép működésbe a kerekek megcsúszásakor, illetve rosszabb tapadású felületen, például csúszós, egyenetlen úton. A biztonságos megállást szolgálja a kétkörös fékrendszer első-hátsó tárcsafékekkel (az első fékek hűtöttek és 280–300 mm átmérőjűek), valamint a négycsatornás ABS  EBD-vel is (blokkolásgátló és elektronikus fékerőelosztó) , amely úgy osztja el a fékerőt a négy keréken, hogy megakadályozza a kerekek blokkolását és minden körülmények között teljes ural-mat garantál a gépjármű  felett. Az automatikus szintszabályozású futóműnek köszönhetően pedig a padlószint magassága változatlan marad a rakománytól és annak helyzetétől függetlenül. A rendelhető ESP rendszer kritikus helyzetekben korrigálja a gépjármű pályaívét és így a gépkocsi minden esetben uralható marad. A rendszer tartalmazza az ASR, Hill Holder, HBA és LAC (Elektronikus Terhelés Ellenőrzés) funkciókat is.

Az Új Ducatot úgy tervezték, hogy maximális hatékonysággal nyelje el az ütközések erejét. A merev utasfülke éppúgy a legnagyobb biztonságot garantálja, mint a légzsákrendszer: a két mûködési szintű vezetőoldali légzsákon felül egy teljes méretű, 120 literes légzsák, valamint oldal- és függönylégzsákok is rendelhetők az elöl ülő utasok számára.