A magasra pozicionált vezetőülésből a tekintélyes méretű szélvédőn keresztül jó kilátás nyílik az útra, idelis a városi közlekedésben, és hátrafelé nézve a nagy visszapillantókkal könnyű a manőverezés. A tolatás így nem nehéz, mert a nagy hátsó ablakon keresztül jól látni az autó mögötti területet, de ha valaki szeretné, felár ellenében tolatóradar is rendelhető a járműhöz. A közel négy méteres (396 cm) jármű terét a magas (173,5 cm) és szögletes forma kialakításával maximalizálták. Bőven jut hely a lábnak, és fejtérre sem lehet panasz. Normál helyzetben a csomagtartó a kalaptartóig pakolva 330 literes, de a belső tér a kivehető hátsó üléseknek köszönhetően jelentősen növelhető, az ülések eltávolításával 2500 literesre bővíthető, így hétköznapi használat során, pl. költözés, vagy mosógép illetve egyéb háztartási gép szállítása is gond nélkül megoldható. A hátsó üléseket mindkét oldalon a tolóajtók elhúzásával lehet megközelíteni.

Az autó átlagos hosszából adódóan könnyű vele manőverezni a forgalomban, ebben  a szervókormány is segít.

A jelenleg rendelhető motorválaszték : 1.3 Multijet 16V , 1248 cm3 lökettérfogatú dízelmotor 75 lóerős alapváltozatban, vagy 95 lóerős változatban. A felszereltségi szint az alapváltozat mellett lehet Dynamic vagy Trekking kivitel. 11 féle külső szín (köztük 7 féle metálszín) és felszereltségi szinttől függően 2 féle szövet választható belső kárpitnak, amelyek a szürke/fekete, a piros/fekete és fekete/narancs színkombinációkból állhatnak.

Az ESP menetstabilizáló rendszerről bővebben  weboldalunkon a "szalonautók / hírek, újdonságok, érdekességek" menüpontban olvashat.